Prie stalo su Abraomu

8,40 

  • Papildoma informacija
  • Aprašymas
  • Atsiliepimai (0)

Papildoma informacija

Autorius

Andrea Ciucci, Paolo Sartor

Leidimo metai

2014

Versta iš

italų k.

Vertė

Rasa Vabuolaitė

Įrišimas

minkštas

Puslapiai

176

Produkto aprašymas

Andrea Ciuccis ir Paolo Sartoras yra Milano vyskupijos kunigai. Jie mėgsta gaminti tiek sau, tiek ir draugams (ypač pirmasis) ir valgyti (ypač antrasis). Šioje knygoje jie įgyvendino savo idėją atgaivinti Šventajame Rašte randamus patiekalų receptus ir pateikti juos skaitytojams atnaujintus, lydimus Šventojo Rašto istorijų bei žinių apie biblinių laikų izraelitų kultūrą. Tai suteikia progą į maisto gaminimą pažvelgti iš istorinės, etinės ir netgi iš eschatologinės perspektyvos. Ši knyga – tai neįprastas būdas įsigilinti į Šventąjį Raštą ir konkrečiai jį patirti mėginant kiek galima labiau atkurti tą atmosferą bei kultūrinę aplinką, kurios glūdi mūsų istorijos ištakose.

Biblijoje galima rasti ir tam tikrą krikščionių tikėjimo Patriarchų meniu. Šioje knygoje pateikiami šešiasdešimt receptų pristato Šventajame Rašte perduodamas kulinarines tradicijas. Kai kurie patiekalai yra tiksliai perrašyti iš Biblijos, kiti joje yra tik bendrais bruožais paminimi, o dar kiti be abejonės priklauso senovės Artimųjų Rytų kulinariniam paveldui. Bibliniai receptai pateikiami kaip galima autentiškai tiek produktų pasirinkimo, tiek ir gaminimo būdų prasme, pristatomi kartu su biblinių laikų kultūriniu kontekstu, aiškinama kai kurių patiekalų kilmė ir simbolika, maisto gaminimo, patiekimo ir valgymo tradicijos. Tapti šios tūkstantmetės tradicijos dalimi skaitant šią knygą – bei gaminant pagal ją – ir kviečia knygos autoriai.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.


Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.

Produkto kodas: ISBN 978-9955-29-267-8 Kategorija: