Dangiška virtuvė

  • Dangiška virtuvė

    Kodas: ISBN 978-9955-29-148-0
    Leidimo metai
    2010
    Puslapiai
    176
    Versta iš
    vokiečių k.
    Vertė
    Zofija Stanevičienė
    Autorius
    Ernst Schuegraf
    Įrišimas
    minkštas
  • Patiekalai iš viso pasaulio šventųjų vardadieniams
    Nuo šv. Ambraziejaus kremo iki šv. Valentino pyrago


    Šv. Martyno žąsis, šv. Huberto šerno kulšis ar šv. Jono duona... Ištisus šimtmečius nuo senovės iki mūsų dienų šventieji pagerbiami taip pat ir prie valgių stalo, o jų dienai gaminami ypatingi patiekalai. Dažnai „šventųjų firminiai patiekalai“ yra siejami su kokiu nors jų gyvenimo įvykiu. Svarbiausiais buvo laikomi tie, kurių šventė būdavo švenčiama visuose kraštuose. Tad šioje knygoje rasite ir trumpas šventųjų biografijas. Tai dienai gamindavo patiekalą su tam sezonui būdingais priedais. Autorius siekė pateikti kuo įvairesnių receptų visoms progoms ir pasiūlyti tradicinių patiekalų, daug metų ruošiamų įvairiose šalyse ir skiriamų vieno ar kito šventojo dienai, kad kiekvienas atrastų tai, kas jam tinka. Kai kurie receptai yra labai paprasti, kiti šiek tiek įmantresni, tačiau bet kuriuo atveju verta pabandyti! Išskirtiniu patiekalu galėsite nudžiuginti savo artimuosius ar draugus jų vardo dienos proga.

    Ernstas Schuegrafas 1943 m. Bamberge, Erlangene ir JAV studijavo matematiką ir fiziką. 1968 m. dvejiems metams buvo pasiųstas dėstyti informatiką Naujosios Škotijos provincijoje (Kanadoje) Antigoniše esančiame Šv. Pranciškaus Ksavero universitete, kur tebedirba iki šiol. Šis mokslininkas yra apkeliavęs daugelį kraštų, jo pomėgiai yra valgių gaminimas ir fotografavimas. Visus šioje knygoje pristatomus receptus pirmiausia leido išbandyti savo žmonai ir keturiems vaikams.