Prie stalo su Abraomu

  • Prie stalo su Abraomu

    Kodas: ISBN 978-9955-29-267-8
    Leidimo metai
    2014
    Puslapiai
    176
    Versta iš
    italų k.
    Vertė
    Rasa Vabuolaitė
    Autorius
    Andrea Ciucci\, Paolo Sartor
    Įrišimas
    minkštas
  • Andrea Ciuccis ir Paolo Sartoras yra Milano vyskupijos kunigai. Jie mėgsta gaminti tiek sau, tiek ir draugams (ypač pirmasis) ir valgyti (ypač antrasis). Šioje knygoje jie įgyvendino savo idėją atgaivinti Šventajame Rašte randamus patiekalų receptus ir pateikti juos skaitytojams atnaujintus, lydimus Šventojo Rašto istorijų bei žinių apie biblinių laikų izraelitų kultūrą. Tai suteikia progą į maisto gaminimą pažvelgti iš istorinės, etinės ir netgi iš eschatologinės perspektyvos. Ši knyga – tai neįprastas būdas įsigilinti į Šventąjį Raštą ir konkrečiai jį patirti mėginant kiek galima labiau atkurti tą atmosferą bei kultūrinę aplinką, kurios glūdi mūsų istorijos ištakose.

    Biblijoje galima rasti ir tam tikrą krikščionių tikėjimo Patriarchų meniu. Šioje knygoje pateikiami šešiasdešimt receptų pristato Šventajame Rašte perduodamas kulinarines tradicijas. Kai kurie patiekalai yra tiksliai perrašyti iš Biblijos, kiti joje yra tik bendrais bruožais paminimi, o dar kiti be abejonės priklauso senovės Artimųjų Rytų kulinariniam paveldui. Bibliniai receptai pateikiami kaip galima autentiškai tiek produktų pasirinkimo, tiek ir gaminimo būdų prasme, pristatomi kartu su biblinių laikų kultūriniu kontekstu, aiškinama kai kurių patiekalų kilmė ir simbolika, maisto gaminimo, patiekimo ir valgymo tradicijos. Tapti šios tūkstantmetės tradicijos dalimi skaitant šią knygą - bei gaminant pagal ją – ir kviečia knygos autoriai.